У Франківську зніматимуть фільм про загиблих прикарпатців з Небесної сотні


Громадське Інтернетбачення Прикарпаття "ФранківськТБ" на базі студії документального кіно Мирослава Бойчука розпочали зйомку документального фільму з орієнтовною назвою "Небесна Сотня Прикарпаття".

Планується, що ця стрічка буде складатись із семи окремих серій про кожного із загиблих майданівців, які проживали на Івано-Франківщині, а саме:

— Роман Гурик Івано-Франківськ.

— Богдан Калиняк Коломия.

— Ігор Ткачук Велика Кам'янка, Коломийського району

— Михайло Костишин Нижній Струтин, Рожнятівського району.

— Ігор Дмитрів Копанки, Калуського району.

— Сергій Дідич Городенка.

— Василь Шеремет Ланчин, Надвірнянського району.

У восьмій серії планується змонтувати узагальнену версію фільму про події Майдану із використанням сюжетів його перших семи серій.

З метою більш глибокого патріотичного виховання молоді Прикарпаття, а також для щорічного вшанування пам"яті про наших земляків Героїв-майданівців, які загинули в боротьбі за краще майбутнє України, разом з представниками освіти та істориками буде розроблено план заходів для навчальних закладів про щорічне вшанування пам"яті Небесної Сотні Прикарпаття.

Для цього в усіх навчальних закладах нашої області планується запровадити урок (або тиждень з уроками), присвячений подіям Майдану та Героям-майданівцям Прикарпаття. Основу уроку (уроків) складатимуть вищеназвані фільми, перед трансляцією яких звучатиме вступна розповідь про мету уроку, а після трансляції - обговорення з учнями фільмів та відтворених в них подій.

Студія вже розпочала зйомку першої серії фільму про Романа Гурика. Нами вже розпочато збір та оцифрування відео та фотоматеріалів з родинних архівів героя, а також запис інтервю з людьми, які його оточували.

ЗК