У Городенці й досі діє московська церква - прикриваються загиблими воїнами


У Городенці в церкві пророка Іллі на вулиці Володимира Великого, 63 продовжують правити богослужіння так званої Української православної церкви московського патріархату.

Про це Бліц-Інфо повідомили небайдужі мешканці Городенки.

Зокрема, вранці 2 серпня у храмі пророка Іллі відбулося богослужіння. Мешканка Городенки Світлана Крох розповіла Бліц-Інфо, що вранці вона їхала автівкою на роботу та звернула увагу на те, що біля храму стоять автівки, а двері у будівлі відкриті. Жінка зупинилася, підійшла до воріт та стала фотографувати. Далі спробувала зайти на територію, але ворота були зачинені. Тож вона вирішила постукати. Вже після цього її помітили люди, які були всередині.



"Я постукала по брамі. Вийшов так званий батюшка. Каже мені "що ви тут стукаєте, у нас тут відправа", - розповідає жінка.

Світлана поцікавилася у чоловіка, чому вони правлять. На що той відповів, що вони українська церква і правлять за загиблого воїна. Хоча 2 серпня - день пророка Іллі, ім'я якого і має церква. Тож очевидно, що тут проводилося храмове богослужіння.

"Я спитала, за якого вони воїна правлять. Він мені нічого не відповів. Такого ніде нема, аби на храмове свято за померлих правили. Нема такого", - переконана Світлана.

Далі, каже жінка, чоловік почав запитувати про її прізвище. Але вона відмовилася називати. Додала, що священнослужитель також дуже настирливо запрошував до будівлі, але вона відмовилася.

"Він мені каже, що зараз сфотографує мою машину і "проб'є" інформацію про мене. Далі він пішов до церкви. І чую, як він говорить у телефон і каже "Ану пробий мені цей номер і хто це є така", - ділиться Світлана.

Жінка одразу викликала поліцію, аби ті перевірили законність перебування людей у будівлі. Невдовзі правоохоронці приїхали на місце події та зафіксували свідчення жінки. Також вони провели профілактичну бесіду з прихожанами. Після чого ті одразу розійшлися.

Цю інформацію Бліц-Інфо підтвердили у Головному управлінні поліції області.

За інформацією Бліц-Інфо, богослужіння у цій церкві відбуваються на постійній основі. Серед прихожан є і керівники місцевих держустанов, а також представники бізнесу.

На порталі YouContol зазначено, що так звана релігійна громада святого пророка Іллії УПЦ зареєстрована ще у 2011. Її керівником вказаний Дмитро Глуханюк.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!