У Калуші військовим допомагають меценати


Як уже повідомляли «Вікна», калушани, мобілізовані до Збройних Сил України — звернулися до калуської громади з проханням про допомогу

"Усім, чим забезпечила нас держава, це пальним для виїздів та патронами для проведення навчань. А кожен російський солдат обмундирований і забезпечений приблизно на $2 тис. Ситуація, схожа до тієї, яка була на Майдані: коли люди із дерев’яними щитами ішли проти вогнепальної зброї. Усе, чого не вистачає, нам потрібно придбати самим. Обіцяли заробітну плату, але місяців за два, й у якому розмірі — невідомо".

Про це написав калушанин Сергій Лях із аеромобільно-десантної бригади, пишуть Вікна. 

7 березня для поповнення лав української армії призвали п’ятеро калушан. Усі вони перебувають в одній військовій частині.

Як повідомив Сергій Лях сьогодні у коментарі «Вікнам», наразі вони перебувають у дорозі з Миколаєва до місця несення служби. Однак, і надалі потребують фінансової підтримки, щоб закупити спорядження.

За словами калушанина, у бригаді — четверо калушан, а всього — 30 іванофранківців. Загалом частина складається із 80-ти солдатів.

— Потрібні хоча б розгрузочні системи і тактичні рукавиці. Екіпіровка нам потрібна «ще на вчора», але ми дуже чекаємо на допомогу, — сказав Сергій Лях ще раніше.

Для того, щоб обмундирувати калушан, потрібно близько 7 тис. гривень. Адже, нині на «військові» товари ще й зросли ціни. Сергій Лях акцентував: звісно, хотілося б, щоб усім необхідним були забезпечені не лише калушани, але й — інші військові у частині.

За словами Ігоря Очкура, нині у Калуші почався збір коштів для калуських солдатів. Наразі передали 2 тисячі гривень, однак, гроші продовжують збиратися.

Усім, хто хоче підтримати військових у даній ситуації, реквізити та контактні телефони:

Картка ПриватБанк — 4149 4978 0359 2718

Контактний телефон – 066 904 68 62 (Лях Сергій Романович).

«Вікна» писали про те, міська рада вирішила співпрацювати із благодійною організацією — Благодійним фондом «Здоров’я Прикарпаття». На рахунки фонду надходять пожертвування «на випадок війни». Так, згідно із положенням, із коштів, які надійдуть на рахунок, можна буде фінансувати, зокрема,  потреби Збройних Сил України, Нацгвардії, Народної гвардії, допомагати постраждалим унаслідок військових конфліктів.

За словами голови наглядової комісії з використання благодійних коштів Любові Прокопець, досі комісія розглянула клопотання від військової частини Калуша та виділили 18,3 тис. гривень калуським військовим — на перевезення та придбання генератора.