У Києві невідомі понівечили могили Да Вінчі, Джуса та Петриченка


На Аскольдовій могилі у Києві невідомі понівечили могили Дмитра "Да Вінчі" Коцюбайла, Андрія Пільщикова та Павла Петриченка.

Про це повідомила керівниця медичної служби "УЛЬФ" 1 окремого штурмового батальйону «Вовки Да Вінчі» ім.Дмитра Коцюбайла Аліна Михайлова.

«На могилах загиблих воїнів – Да Вінчі, Джуса, Петриченка – сьогодні вночі зробили розгром. Сімʼї та друзі це відновлять. А ось тим, хто це зробив — буде дуже погано, бо ми знайдемо кожного», — написала Михайлова.

Через деякий час у Київській міській прокуратурі повідомили, що розпочали розслідування за фактом наруги над могилами захисників України.

"За процесуального керівництва Печерської окружної прокуратури м. Києва розпочато кримінальне провадження за фактом наруги над могилами захисників України (ч. 2 ст. 297 КК України). 20 червня зранку на Аскольдовій могилі в м. Києві невідома жінка вчинила акт вандалізму на могилах  загиблих захисників України – Дмитра Коцюбайла с позивним "Да Вінчі", Андрія Пильщикова з позивним "Джус", а також Павла Петриченка", - йдеться у повідомленні.

Там додали, що розпочали слідчі дії для встановлення особи жінки.

 

Дмитро Коцюбайло народився в селі Задністрянському, нині Бурштинської громади. На війні Дмитро з 18 років, туди потрапив одразу після Революції Гідності. У 2014 році отримав важке поранення в Пісках Донецької области, після одужання повернувся на фронт. До початку повномасштабного вторгнення був добровольцем, потім вступив у ЗСУ. Вісім років готувався сам та готував інших до "великої" війни.

30 листопада 2021 Дмитро Коцюбайло був відзначений званням Героя України за особисту мужність, виявлену у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України.

У 2022 році отримав звання молодшого лейтенанта.

Загинув Дмитро Коцюбайло 7 березня на Бахмутському напрямку. Йому було 27 років. 

Андрій Пільщиков - льотчик винищувача МіГ-29. З початком широкомасштабного російського вторгнення захищав небо України, зокрема брав участь у повітряній обороні Києва. В інтерв'ю провідним західним ЗМІ неодноразово закликав партнерів надати  Україні сучасні винищувачі. "JUICE" був родом з Харкова. 8 років життя присвятив авіації. З початком великої війни мав понад 500 годин нальоту, зокрема, під час виконання бойових завдань в складних умовах обстановки. Загинув в авіакатастрофі 25 серпня 2023 у Житомирській області.

Павло Петриченко - громадський діяч, командир відділення БпЛА в 59-й ОМПБр. Був нагороджений "Залізним Хрестом" від Валерія Залужного. Петриченко до великої війни був проектним менеджером, вів бізнес, а перед повномасштабним вторгненням РФ вів проєкти у Сергія Притули. Павло Петриченко є одним із засновників руху "Хто замовив Катю Гандзюк". Він загинув 15 квітня 2024 на Донеччині під час виконання бойового завдання

 

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!