У Книзі рекордів пояснили, чим рекорд у Підгір'ї відрізняється від долинського


Представники Книги рекордів України зауважують, що рекорди абсолютно різні, тож обидва мають право на визнання. 

Як відомо, 9 січня в «Парку Історії Землі Underhill», що у селі Підгір'я на Івано-Франківщині майже 4,5 тисяч людей разом заспівали колядку "Нова радість стала". Представники Книги рекордів України офіційно зафіксували наймасовіше виконання колядки.

Втім, 14 січня 2014 року такий рекорд вже встановили у Долині. Тоді на площі "Нова радість стала" заколядували 5 027 учасників зі всіх сіл Долинщини. 

Редакція "Бліц-Інфо" звернулася з цього приводу із запитом до Книги рекордів України. Як нам повідомили, обидва досягнення одночасного виконання коляди «Нова радість стала» (і в місті Долина, і в селі Підгір’я) є рекордом України. Різниця полягає у формулюваннях, оскільки є декілька особливостей обох рекордів, зокрема:

В місті Долина, у 2014 був встановлений рекорд, а якнаймасовіше одночасне виконання коляди «Нова радість стала» з емблемою різдвяної зірки. Мета цього рекорду була – духовна консолідація людей різних церковних конфесій через спільну коляду.

У селі Підгір'я у 2022 році на Івано-Франківщині представники Книги рекордів України мали можливість порахувати кількість людей за формулярами у касах, де записувалися люди, які приходили на захід і отримати точну кількість учасників рекорду, а також особливістю стало виконання цієї колядки в традиційному українському вбранні. Крім того, рекорд був встановлений в рамках різдвяного ярмарку, що повністю відрізняється від рекорду в м. Долина, де люди зібралися на площі.

«Принагідно повідомляємо, що категорія «Масові заходи»  - найскладніша категорія при фіксації рекордів. Наша діяльність направлена, в першу чергу, на популяризацію в Україні й за її межами видатних досягнень наших співвітчизників, тому ми офіційно підтверджуємо два рекорди»,- йдеться у відповіді.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!