У Києві вночі побили журналістку, активістку Євромайдану Тетяну Чорновіл


Минулої ночі невідомі побили під Києвом журналіста і громадську активістку Тетяну Чорновол. Інцидент стався близько опівночі, коли жінка їхала зі столиці до батьків, які проживають в Бориспільському районі Київщини. Активістку Євромайдану били одразу декілька чоловіків.

Про це в інтерв’ю Радіо Свобода, з посиланням на слова самої потерпілої, заявив народний депутат від «Батьківщини», колишній начальник Головного управління МВС України в м. Києві Віталій Ярема.

 «Чорновол змогла пояснити, що близько 12 години ночі вона на своєму автомобілі покинула Майдан, і коли рухалася в напрямку села Гора Бориспільського району, де проживають її батьки, то помітила, що її переслідує автомобіль. Коли вона зробила декілька маневрів, щоб відірватися від нього, у неї нічого не вийшло, потім цей автомобіль притиснув її до узбіччя. Вибили скло, коли вона намагалася утекти, її наздогнали декілька чоловіків і нанесли їй тілесні ушкодження», – повідомив Віталій Ярема.

За словами депутата, близько другої години ночі до активістів Євромайдану надійшла інформація про те, що на Бориспільській трасі була побита Тетяна Чорновол.  Декілька мітингувальників разом з депутатами вирушили до Борисполя, де в місцевій лікарні і знайшли потерпілу. Наразі її перевезли до Києва, інформацію про місце лікування не розголошують. Як сказав Віталій Ярема, з метою убезпечення, бо «нині під загрозою знаходиться її життя і здоров’я».

Колишній очільник столичної міліції також зазначив, що напередодні Тетяна Чорновол відвідувала місце проживання генерального прокурора Пшонки і міністра внутрішніх справ Захарченка. І пов’язує ці події якраз із своєю діяльністю, як громадського активіста.

За попередніми даними, у Тетяни Чорновол, крім численних тілесних ушкоджень, діагностували струс мозку.

На місці події працює слідчо-оперативна група. За фактом побиття журналістки вже відкрито кримінальне провадження, про що повідомив начальник прес-служби міліції Київської області Микола Жукович.