У лікарнях Франківська перебуває 33 людини, у яких експрес-тести показали коронавірус


Про це сьогодні, 29 березня, під час прямого ефіру повідомив міський голова Руслан Марцінків.

За словами мера, в обласній інфекційній лікарні сьогодні перебуває 42 франківця, в тому числі 4 пацієнта з Черніїва, інформує кореспондентка Бліц-Інфо.

Офіційно коронавірус підтверджено у 10 франківців та 2 мешканців Чукалівки.

"У міських лікарнях з підозрою перебуває 92 дорослих. З пневмонією є одна вагітна жінка та 26 дітей. Ми зробили 90 експрес-тестів. З них - 33 позитивні. У центральній міській клінічній лікарні - 28 позитивних, у лікарні на Матейки - 5. У реанімації є 5 людей, серед них - одна жінка у важкому стані. Очікуємо результатів референс-лабараторій, ми передали 12 тестів ще вчора",- пояснив очільник.

Мер також додав, що до середи місто отримає ПЛР-тести, які дозволять не залежити від області та київської лабораторії.

Нагадаємо, в Івано-Франківській області зафіксовано 41 випадок захворювання (3 летальних). Першою від інфекції на Прикарпатті померла 56-річна мешканка Івано-ФранківськаЛікарі діагностували в неї грип «А», ускладнений пневмонією. Втім, лабораторія підтвердила, що це був саме коронавірус. Другою померла 65-річна мешканка Чукалівки, у якої підозрювали коронавірус. Хворобу підтвердили теж посмертно. У 60-річної мешканки Надвірнянщини, яка померла 24 березня, увечері, 26 березня теж підтвердили коронавірус. Слід зазначити, у двох останніх випадках жінки не були нещодавно закордоном, так само як і їхні рідні. 

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!


Теги: