У Матеївецькій ТГ пусткою стоять будинки культури


Будинок зареєстрований між стовпами 0067 та 0068. Такі записи ще й нині можна побачити у паспортах мешканців Трача, Цуцулина, Кривобродів, Коростів та Гуцулівки. Люди там ще живуть на “Кубані” чи на “Комарі”. Назв вулиць майже немає. Нещодавно ці села доєдналися до Матеївецької громади. Тепер там пробують навести ладу в документах мешканців. Ще громада отримала 5 будинків культури, які практично стоять пусткою.

Першим нас стрічає Цуцулин. Тут мешкає до двохсот людей. Є в населеному пункті і будинок культури. Хоча є тільке те, що від нього залишилося, йдеться у сюжеті ТРК РАІ.

Зовсім інша картина у сусідньому Трачі. Заклад культури хоч і невеликий, але доглянутий. Завідувачка бібліотеки Олександра Підлетейчук каже, що відколи село увійшло до громади, значно покращилися справи у культурі.

А от щодо закладу культури в Цуцулині, то бібліотекарка вважає, що його треба відновлювати.

Керівництво громади має іншу точку зору. Вони зверталися із проханням до Міністерства культури про ліквідацію установи. Отримали відмову. А ще там колись, до входження у громаду, працювали “5 осіб”.

Таких культурних об'єктів є ще три. Практично всі занедбані. Тому їх відновлювати не будуть. Бо за рік з цих 5 населених пунктів вдалося зібрати понад 50 тисяч гривень. А відновлення будь-якої установи це сотні тисяч.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!