У Мексиці запровадили податок на селфі


Мексиканці придумали відмінний спосіб заробляти гроші на речах, без яких не обійдеться жодна сучасна подорож. Відвідувачі національного парку Тулум муситимуть платити гроші не лише за вхідний квиток, а й за кожен пристрій з камерою.

За інформацією Daily Mail, нововведення від адміністраторів парку не аби як обурило місцевих мешканців. Туристи також незадоволені, але їхня думка навряд когось хвилюватиме, адже вони не протистоятимуть системі у чужій країні, пише Знай

Гіди стародавнього міста зазначають, що податок платитимуть власники смартфону, планшету, фотоапарату та камер GoPro. Окрім стандартних 3,3 долара туристи платитимуть за кожен пристрій 2,5 долари.

Національний парк Тулум представляє собою пам'ятку народу Майя. Він розташований неподалік курортного міста Канкун і щороку приймає близько двох мільйонів туристів.

Неважко підрахувати, що місцевий бюджет матиме приблизно п'ять мільйонів доларів щороку. Навряд у парку буде багато туристів без камер, або ті, хто заради економії не візьме техніку з собою.

Культ селфі вже перетворюється на змагання. Колишній футболіст донецького "Шахтаря" Фернандіньо є рекордсменом в Англії за кількістю селфі у соцмережах. При цьому його "Ман Сіті" йде на третьому місці в Лізі.