У Микуличині поряд з лісом гасили пожежу сухої трави


Лише за минулу добу рятувальники Прикарпаття 5 разів виїжджали на ліквідацію займань сухої трави.

Вогнеборцями у найкоротші терміни було локалізовано та ліквідовано загоряння та не допущено поширення вогню на більш значні площі.

Так, 26 травня о 22:13 на лінію 101 надійшло повідомлення про пожежу в місті Микуличин Надвірнянського району. До місця події негайно було направлено вогнеборців міста Яремче. Прибувши до місця події, було встановлено, що виникло загоряння листяної підстилки та зрізаних гілок дерев на відкритій території поряд з лісовим масивом, площа пожежі складала 50 м.кв.

Надзвичайники локалізували пожежу о 22:38 та не допустили поширення полум'я на більш значну площу, а о 22:46 - ліквідували. Постраждалих на пожежі немає. До ліквідації пожежі було залучено 16 чоловік та 1 одиниця техніки, з них 5 чолові особового складу та 1 одиниця техніки від ГУ ДСНС в області.

ГУ ДСНС в області нагадує: категорично забороняється спалювати сміття, розводити багаття поблизу лісових насаджень, сухої рослинності та залишати недопалки чи сірники на трав’янистій підстилці.

Необхідно пам'ятати, що порушення правил пожежної безпеки несе загрозу не лише навколишньому середовищу, але й, в першу чергу, вашому життю та здоров'ю!

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!