У обласній лікарні застосовують ботулінотерапію для хворих із мозковим інсультом


Спастичний парез — одне з найчастіших ускладнень мозкового інсульту, що призводить до інвалідизації. Хвороба обмежує фізичну активність, послаблює м'язеву силу, посилює нерухомість рук та ніг, а відтак знижує працездатність та якість життя пацієнта.

Про це пишуть на сторінці обласної клінічної лікарні. 

«Виражена спастичність спричиняє болючі спазми, призводить до розвитку контрактур і деформування кінцівок. Тому важливо якнайшвидше розпочинати комплексне лікування», — говорить завідувачка відділення неврології Анна Сорохман.

В обласній клінічній лікарні побороти післяінсультну спастичність допомагає спеціальна мультидисциплінарна команда, яка застосовує метод ботулінотерапії. Як стверджують медики, антиспастичний ефект настає вже за два-три тижні, покращуються рухові функції, знижується спастичність, а це у свою чергу затримує формування контрактур і підвищує ефективність реабілітації. До слова, вчасно розпочати реабілітацію вкрай важливо.

Методом введення ботулінотокснину під конторолем УЗД володіють неврологи Андрій Медицький та Надія Сегін. Лікарі акцентують на критеріях доказовості препарату.

«На сьогодні ми маємо змогу лікувати пацієнтів препаратами першої лінії згідно з затвердженими настановами і це дуже важливо, — говорить Надія Сегін. — Більше того, нещодавно ми отримали ботулотоксин за рахунок державного забезпечення, а це для наших пацієнтів неабияка допомога, оскільки вартість препарату є дуже високою».

Надалі лікарі сподіваються, що завдяки клопотанню адміністрації вдасться допомогти ще більшій кількості пацієнтів, які страждають на спастичний парез.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!