У Полтаві мітингували проти підняття тарифів


Сьогодні, 9 червня, біля Полтавської облдержадміністрації відбувся мітинг проти підняття тарифів. На нього прийшли близько сотні активістів. В руках тримали прапори ВО "Свобода" та плакати з надписами: "Стоп! Тарифний терор", "Ні! Тарифним градам", "Вищі тарифи — багатші олігархи".

О 15:30, за півгодини до початку мітингу, починають збиратися люди. Представники "Свободи" запрошують до наметів підписувати петицію проти відміни мораторію на землю, пише Gазета.ua.

"Сьогодні проводимо мітинг проти політики уряду, яка спрямована на те, щоб пограбувати простих українців заради власного збагачення. Тарифи на комунальні послуги злетіли у кілька разів. До всього зросли ціни в магазинах, на проїзд. Люди не знають, як за таких умов виживати. Крім того ми збираємо підписи на підтримку законопроекту щодо заборони продажу землі. Він уже зареєстрований у Раді. Якщо депутати за нього не проголосують, вимагатимемо проведення всеукраїнського референдуму", - говорить заступник голови Полтавської обласної організації ВО "Свобода" Роман Чабановський, 30 років.

"Якби можна було, я б і десять підписів поставив, - каже Степан Устенко, 70 років. Розписується на роздрукованому бланку. - Мало того, що українців обдирають як липку, надумали забрати в нас головне — землю. Не здивуюсь якщо скоро повітрям почнуть торгувати. Депутатам начхати на простих людей. Думають лише про себе".

У затінку перешіптуються дві жінки, на вигляд 40 років.

"З роботи ледь ноги тягну, але на мітинг прийшла. Як отримала останні платіжки за комуналку — очі на лоба полізли. Чоловік сказав, що шукатиме додаткові підробітки. Хотів грузчиком іти. Ледь його відмовила. Сказала, з твоєю спиною тільки важке тягати. Бачив ціни в аптеці? Лікування дорожче вийде чим твій заробіток", - каже жінка з коротким волоссям.

"Людей дуже мало, не буде толку, - запалює цигарку Петро Васильович, 65 років. - Як жалітися, так один поперед одного розповідають, як їм важко живеться. А як боротися за свої права, так одиниці. Звикли бути рабами".

До людей виходить лідер ВО "Свобода" Олег Тягнибок. У натовпі один з чоловіків кричить: "Ганьба!". Його обступають активісти. Починається штовханина. За кілька хвилин чоловіка відводять у сторону.

"Люди, які стояли на Майдані, зараз почувають себе зрадженими. Адже вони протестували проти олігархів. А вийшло так, що олігархи лишилися при владі. Народ протестував проти корупції. Але, на жаль, ми бачимо безліч прикладів її процвітання та кругової поруки. Сьогодні ми протестуємо проти нинішньої політики влади, яка хоче перевести України на рейки ліберальної економіки. І не потрібно уряду розповідати про неминучість підняття тарифів та потребу розпродувати близько тисячі стратегічних прибуткових підприємств. Все це робиться не в інтересах народу, а їх власних. Адже всі ми знаємо у чиїх руках знаходяться енергетичні та газові підприємства України. За рахунок зубожіння простих людей наживаються олігархи. І це є недопустимим", - заявив Олег Тягнибок.

Після годинного віче люди колоною рушили до міської ради. Провели там нетривалий пікет. Після цього учасники акції розійшлися.