У Промприладі відкриють громадську сортувальну станцію


23 жовтня об 11:00 відбудеться урочисте відкриття громадської сортувальної станції “Re:space”, яка розміщена на території Інноваційного центру "PROMPRYLAD.RENOVATION” у м. Івано-Франківськ за адресою вул. Сахарова, 23 (1 поверх, Парасольковий цех).

Зараз станція працює в тестовому режимі щосуботи з 11 по 17 годину і приймає 15 видів вторинної сировини, серед яких папір, пластик (декількох видів), скло, тетрапак та “паперові” стаканчики. Про це повідомляють на сторінці організації, пише Бліц-Інфо.

"Нашою метою є формування спільноти однодумців, яка буде спільно працювати над вирішенням екологічних проблем. Ми прагнемо створити інноваційну та сталу бізнес-модель “ZEROWaste заводу”, який буде діяти за принципом циркулярної економіки, з перспективою продажу соціальної франшизи створеної “ZEROWASTE-моделі” на територію всієї України",- йдеться в дописі.

Команда створює екохаб “RE:space” площею 120 м кв., на території якого будуть об’єднані наступні простори:

1) Міська сортувальна станція (2021).

2) Майданчик для проведення екоподій та майстер-класів (2021).

3) Відкрита майстерня для дослідження та творчої переробки вторинної сировини (2022).

4) Спільні робочі місця для громадських організацій, які займаються вирішенням екологічних проблем (2023).

5) Шоу-рум з продажу екотоварів (2023).

6) Автоматизована сортувальна станція та цех з переробки органічних відходів (2024).

Проєкт реалізується в рамках конкурсу соціальних ідей у Івано-Франківській області за підтримки проєкту «Зміцнення міжсекторальної співпраці для соціальної згуртованості (SC3)», що співфінансується Європейським Союзом та Британською Радою в Україні в партнерстві з ГО «Молодіжна платформа»

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!