У прикарпатському містечку продовжується провалюватись земля


У Калуші на Прикарпатті десятки сімей живуть у постійному страху Земля довкола їх помешкань просідає, і вже не перший рік

Причина провалів - варварські методи, якими тут раніше видобували калійну сіль. 

17 листопада о 16.00 до управління ДСНС в області надішло повідомлення про те, що близько 15.30 в Калуші неподалік перехрестя вул. Вітовського, вул. Глібова та вул. Мостиської на північному каїнітовому полі рудника «Калуш» ДП «Калійний завод» ВАТ Оріана» відбулося повторне утворення провалля між старим проваллям (воронка №14, яка утворилась у 2008 р.) та проваллям, яке утворилося 16 листопада, що призвело до об’єднання двох проваль. Орієнтовні розміри новоутвореного провалля становлять 80х30 м. За даними надзвичайників, місце виникнення провалля огороджено та перекрито проїзд по польовій дорозі. Мешканців поруч розміщених житлових будинків попереджено про небезпеку.

На місці події працювала виїзна комісія ТЕБ та НС м. Калуш. 17 листипада було проведено позачергове засідання комісії ТЕБ та НС м. Калуш, на якому прийнято рішення продовжити спостереження в місці провалля та провести додаткові дослідження з залученням спеціальних служб і організацій.

Останні дні змін на місці не відбувалось, та сьогодні станом на 05.00 23 листопада провалля збільшилося із західної сторони.

До теми: Посеред Калуша утворилося провалля

Провалля у Калуші продовжує розростатись

У містечку на Прикарпатті десятки сімей живуть у постійному страху