У Раді показали відео з телефона російського спецназівця


Народним депутатам України показали відео з телефона одного з узятих у полон під Щастям російських спецпризначенців - Олександра Александрова.

Відеозапис у Верховній Раді представив голова фракції "БПП" Юрій Луценко, повідомляє Інсайдер.

Політик заявив, що з наявних на телефонах росіян даних можна зробити висновок, що в Україну спецпризначенці потрапили у складі цілої диверсійно-розвідувальної групи.

"Штука в тому, що в двох арештованих офіцерів ГРУ РФ були вилучені мобільні телефони, на яких добре збереглися записи, частину яких ми зараз зможемо побачити. На цих записах ми можемо побачити не двох нібито найманців, а у повному складі диверсійно-розвідувальну групу ГРУ РФ, які прибули на Донбас. Вони виконують бойові завдання терористичного характеру на нашій території. Вони відпочивають на нашій території, вони стріляють у наших солдат, і врешті будуть відповідати перед українським судом за терористичні накази", - сказав Луценко.

Водночас Українська правда уточнює. що на продемонстрованому на парламентських моніторах короткому відеозаписі видно, як декілька людей у військовій формі ходять у лісосмузі. Один з них каже: "Обнять украинскую землю как родную". Пізніше видно, як ці люди стоять за польовим столом і їдять.

 

Источник:http://censor.net.ua/v338460Источник:http://censor.net.ua/v338460

 

 

Відео: Цензор.нет

Як повідомлялося, 16 травня українські військовослужбовці взяли в полон під Щастям російських військових Олександра Александрова та Євгена Єрофєєва. Затримані дали свідчення про те, що вони є десантниками Головного розвідувального управління Генштабу РФ із Тольятті. У свою чергу російська влада заявила, що вони звільнилися з армії ще у грудні і поїхали в Україну добровольцями.