У районі Донецька стріляють менше, а під Горлівкою засіли снайпери - Штаб


Протягом минулої доби в районі Горлівки та Світлодарська бойовики не застосовували важке озброєння, натомість активізувалися снайпери. Також зафіксовано мінометні обстріли.

Про це заявив на брифінгу у середу речник Адміністрації Президента з питань АТО полковник Андрій Лисенко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Продовжує зберігатися стабільна обстановка в районі Світлодарська та Горлівки. На цих рубежах не було зафіксовано жодного факту використання важкого озброєння з боку окупантів. Водночас слід відзначити активізацію ворожих снайперів, які "працюють" по наших польових укріпленнях на південь від сел. Луганське. У селищі Зайцеве, що під Горлівкою, ворог вранці двічі обстріляв сили АТО з мінометів", - сказав Лисенко.

Тим часом обстрілів з боку незаконних збройних формувань у районі Донецька  протягом доби поменшало, у тому числі з важкого озброєння.

"В районі Донецька спостерігається зниження інтенсивності бойових дій. Перестрілки на передньому краї тривають і вдень, і вночі, проте важке озброєння противника використовується рідше", - сказав він.

 Водночас противник, як і раніше, тримає на передовій міномети, танки та артилерію. Зокрема, вчора близько 23 години було зафіксовано обстріл Авдіївки з установки "Град".

На південь від Донецька противник вчора двічі порушив перемир'я, обстрілявши наших військових у Новомихайлівці та Березовому. Ворожа мінометна батарея розташована у сел. Оленівка, що між Донецьком і Докучаєвськом.

Водночас на Луганському напрямку тривали бойові дії середньої інтенсивності, основні точки напруження - південні околиці Станиці Луганської, Щастя, Кримського.

За словами речника, на цій ділянці противник не використовував учора важке озброєння, ведучи вогонь із гранатометів та мінометів

"Близько половини збройних інцидентів припадає на темну пору доби. В ході ворожого мінометного обстрілу Станиці Луганської постраждав будинок, перебито газопровід та поранено місцевого мешканця. На ділянці фронту від Новотошківського до Троїцького вчора було тихо", - сказав він.

Всього за добу у зоні проведення АТО було зафіксовано 82 обстріли з боку бойовиків.