У рідному селі письменикові Роману Федоріву встановили анотаційну дошку


Мала батьківшина українського письменника Романа Федоріва – село Братківці. З батьківського порогу розпочався його трудовий шлях. Після служби в армії закінчив факультет журналістики Львівського держуніверситету. Був власкором низки республіканських газет. Але остаточно себе реалізував на літературній ниві.

Мала Батьківщина українського письменника Романа Федоріва – село Братківці. З батьківського порогу розпочався його трудовий шлях. Після служби в армії закінчив факультет журналістики Львівського держуніверситету. Був власкором низки республіканських газет. Але остаточно себе реалізував на літературній ниві, пише ВЕЖА.

Про страждання краян, про рідну землю, її минуле і сучасність Роман Федорів написав книгу. “Єрусалим на горах” було відзначено шевченківською премією. А редагований ним часопис «Дзвін» був своєрідним рупором національного відродження.

На урочисте відкриття Анотаційної дошки родинне обійстя Федоріва прийняло чимало гостей. Серед них були братківчани, представники Івано-Франківської ОТГ та Національної Спілки письменників.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!