У Рогатинській громаді відкрили першу поліцейську станцію


У рамках реалізації проєкту «Поліцейський офіцер громади» в Рогатинській громаді запрацювала перша поліцейська станція.

Вона знаходиться у селі Верхня Липиця Рогатинської міської територіальної громади. Тож відтепер про безпеку жителів громади на цій території дбатиме старший дільничний офіцер поліції Олег Щепанчук, який трудиться у правоохоронних органах упродовж 10 років.

Зауважимо, що поліцейська станція обслуговуватиме 21 населений пункт, з кількістю жителів 6,5 тис. осіб. А її створення та відкриття стало можливим завдяки спільним зусиллям поліції Івано-Франківщини та Рогатинської громади. Зокрема, місцева влада створила комфортні умови для виконання функціональних обов’язків працівників станції, подбавши про ремонт приміщення (двох кімнат) та забезпечивши його меблями. А Головне управління Нацполіції в Івано-Франківській області виділило для роботи службове авто. Адже територія обслуговування станції велика й дільничному офіцеру необхідно оперативно реагуватимуть на звернення громадян.

Як зазначив у ході урочистостей заступник міського голови Володимир Штогрин, поліцейський офіцер - це новий формат взаємодії з населенням, що має на меті забезпечити повноцінну безпеку громади. В Рогатинській громаді таких станцій планується відкрити 7.

Довідково: Проєкт «Поліцейський офіцер громади» – це черговий крок у реформі Національної поліції, направлений на безпеку та захист населення. Головна мета проєкту "Поліцейський офіцер громади" - забезпечення кожної територіальної громади окремими офіцерами, які працюватимуть на території, оперативно реагуватимуть на звернення громадян та стануть гарантом дотримання законності та порядку.
Проєкт є частиною ширшої міжнародної практики під назвою community policing. Тісна співпраця поліцейських з громадянами активно практикується в США, Великій Британії, Франції та інших країнах. В Україні він ініційований у 2018 році і офіційно стартував 28 травня 2019 року, але найбільш активно впроваджується на території держави у цьому році. Зокрема, поліцейські офіцери громади вже служать у близько двох десятках областей країни, серед яких також й Івано-Франківська.
Поліцейський офіцер громади (ПОГ) — це офіцер Національної поліції України, який живе та працює у певній територіальній громаді (ТГ). Його головні завдання — забезпечувати порядок і запобігати правопорушенням і злочинам у межах своєї територіальної громади.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!