У російському блозі Google борщ зарахували до «найвідоміших російських страв»


Платформа Google Arts & Culture запустила спільний проєкт з Федеральним агентством РФ з туризму «Раскуси Россию», де зокрема склали топ-10 найвідоміших російських страв. Туди ж включили й борщ, вказавши, що є існує кілька його різновидів, зокрема і український.

Про це пише міністр культури України Олександр Ткаченко, пише Громадське.

Так, спершу матеріал в офіційному російському блозі Google називався «10 російських страв, які увійшли в історію». На п'ятій позиції цього переліку автори матеріалу вказали борщ.

«Історія борщу йде в глибину століть, але в ХХ столітті цей простий і ситний суп став основною стравою в меню закладів від Хабаровська до Бреста», ㅡ йшлося у тексті.

У першому варіанті опису страви, автори вказували на його «російську ідентичність»
У першому варіанті опису страви, автори вказували на його «російську ідентичність»
Фото: Скриншот/ТСН

Наразі назву матеріалу змінили на «10 страв, які вплинули на російську кухню». Підпис під ілюстрацією також змінився на більш скромний: «Історія борщу йде в глибину століть, але у двадцятому столітті цей ситний суп став основною стравою в меню у кафе кількох країн, включно з Росією».

Водночас у тексті вирішили не змінювати згадку про кілька різновидів борщу. Зокрема, у матеріалі вказують, що є український борщ (з часником та тертим салом), борщ по-московськи (з різними видами м'яса) та борщ по-флотськи (з червоним перцем та копченою свининою).

 
Фото: Скриншот

Міністр культури України наголосив, що борщ ㅡ етнічна українська страва та зазначив, що російські автори «видають бажане за дійсне».

«Ще "Розкуси Росію" пропонує іноземцям відправитися в гастрономічний тур по Росії. Цікаво, а тури в захоплену Південну Осетію за пирогами будуть? Чи в анексований Крим – за стравами переслідуваних кримських татар? Чи у захоплені частини Донецької та Луганської областей, де варять прекрасний борщ?», ㅡ пише Олександр Ткаченко.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!