У селі на Калущині вводять карантин, бо скажений кіт покусав людей


У селі Витвиця через випадок сказу у кота вводять карантин. Таке рішення прийняла державна надзвичайна протиепізоотична комісія 14 листопада.

Про це повідомили на facebook-сторінці Витвицької громади.

Зазначається, що 7-8 листопада Держпродспоживслужба отримала повідомлення про те, що у Витвиці кіт покусав людей. А вже 10 листопада тварина померла. Труп тварини відправили на дослідження в лабораторію Держпродспоживслужби для дослідження, де підтвердили наявність збудника сказу.

"Цього ж дня комісією проведено обстеження та дезінфекцію місця загибелі тварини. За рішенням Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії №2 від 14.11.2023 року при Витвицькій сільській раді територію с. Витвиці оголошено неблагополучною та накладено карантинні обмеження. Відстань 2 км від с. Витвиця оголошено загрозливою зоною, а - 5 км зоною спостереження. В даному населеному пункті спеціалістами Витвицької ДЛВМ проводиться роз’яснювальна робота та профілактичні щеплення всіх сприятливих тварин проти сказу. Карантинні обмеження будуть зняті через 2 місяці від останнього випадку захворювання при умові виконання всіх заходів", - зазначають у сільській раді.

Нагадаємо, що у жовтні у селі Лісова Слобідка Коршівської громади скажений кіт покусав трьох людей.

Головне фото ілюстративне.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!