У Снятині оновлюють генеральний план


Снятинська міська рада проводить роботу над оновленим генеральним планом з урахуванням перспектив розвитку та з метою раціонального використання території міста

Як зазначається на сайті Снятинської міськради, діючий генеральний план міста, який є основним видом містобудівної документації на місцевому рівні, був затверджений у 1995 році. Архітектурно-будівельні норми, на основі яких він розроблявся, давно застаріли, у зв’язку з чим Генеральний план потребував змін.

На цю мить робота над розділами генерального плану завершується. Наразі вони проходять погодження пожежною службою, управлінням цивільного захисту Івано-Франківської ОДА, науково-консультативною радою при обласному управлінні культури та радою Міністерства культури та інформаційної політики України. Проте дане міністерство призупинило розгляд та погодження будь-яких генеральних планів на невизначений термін, що унеможливлює роботу над його завершенням.

Після погодження Генерального плану міста Снятин вищенаведеними структурами, документація має пройти експертизу та отримати позитивний висновок.

Останнім кроком у виготовленні Генерального плану міста стане його затвердження на сесії Снятинської міської ради. Таким чином, оновлений Генеральний план замінить містобудівну документацію, яка діяла більше 20 років на території міста Снятин, що надасть можливість втілювати всі проєктні рішення, вказані в ньому.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!