У США семикласник врятував шкільний автобус, коли водійка втратила свідомість


13-річний Діллон Рівз із Мічигану, США, самостійно запобіг аварії шкільного автобуса із 60 школярами у салоні, коли водійка втратила свідомість за кермом. Хлопець зумів зупинити транспорт і наказав іншим подзвонити в екстрені служби.

Про це пише BBC, передає Громадське. 

Інцидент стався 26 квітня в місті Воррен округу Макомб. Водійка шкільного автобуса везла по домівках учнів Середньої школи Картера (Carter Middle School). Раптом керманичці стало зле: після легкого запаморочення жінка за протоколом повідомила на базу, що почувається погано та збирається зупинитися, щоби відділ транспорту надіслав когось на допомогу.

Але до місця, де вона хотіла припаркуватися, водійка не доїхала — жінка почала втрачати свідомість і вже не керувала автобусом, який почав виїжджати на зустрічну смугу, розповів інспектор Ворренської об’єднаної школи Роберт Д. Лівернуа.

13-річний Діллон Рівз миттєво зреагував. Поки школярі панікували, він вийшов на передню частину автобуса, почав тиснути на гальма та кричати іншим пасажирам викликати екстрені служби.

«Хтось подзвоніть у 911. Негайно. Хтось повинен зателефонувати 911. Мені все одно! Нехай хтось подзвонить у 911», — кричить Діллон на відео з салону, яке оприлюднили пізніше.

Школяр зумів без ДТП довести автобус до зупинки, постраждалих не було. Поліція Воррена та пожежна служба відреагували протягом декількох хвилин і надали допомогу водійці. Причина її нездужання поки невідома, раніше в жінки не було інших інцидентів за кермом.

Учнів посадили в інший автобус, щоб вони їхали додому. Коли поліція зателефонувала батькам Діллона, його батько, Стів Рівз, спершу запитав: «Що, в біса, він зробив?». Але поліцейські відповіли: «Ні, ваш син — герой».

«Дії школяра, який допоміг зупинити автобус, сьогодні мали дуже велике значення, і я не можу пишатися ще більше його зусиллями», — зазначив керівник школи.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!