У Центрі реабілітації тварин "Еко-Галич" прийняли ланей та оленів із зони бойових дій


Мова йде про трьох самців лані та двох самців оленя плямистого. У Центрі реабілітації кажуть, що навмисне відібрали лише самців.

Як розповіли на сторінці Eco-Halych: Wildlife Rehab Реабілітація дикої природи, п'ять молодих ланей європейських та шість плямистих оленів були вивезені із зони бойових дій у липні 2023 року. Волонтери передали їх до екопарку "Ковалівка", що на Полтавщині.

"Тварини містилися у карантинному вольєрі площею 10 га на території розплідника степових тварин. Адаптація до нових умов та реабілітація тварин проводилася протягом семи місяців. Вони були соціалізовані в єдину групу та адаптовані до умов вольєрного (напіввільного) утримання.

Громадська екологічна організація «Еко-Галич» погодилась прийняти на реабілітацію у підпорядкований їй Центр відтворення та збереження екосистем Касова Гора тільки самців перелічених тварин. Відтак, 4 березня 2024 року, після перетримки у карантинному вольєрі та ветеринарного огляду, Екопарк Ковалівка передав ГО "Еко-Галич" 3-х самців лані та 2-х самців оленя плямистого.... Перевезені з Екопарку Ковалівка олені зараз мають гарні умови і маємо надію справляться з важливим завданням - відтворенням цінної лучно-степової екосистеми урочища Касова Гора", - йдеться у дописі.

Проєкт з порятунку диких тварин та відновлення природних екосистем реалізовує Eco-Halych: Wildlife Rehab Реабілітація дикої природи спільно з Бурштинська міська рада / Burshtyn City Council за фінансової підтримки ifaw.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!