У Верховній раді вкрали підписи за відставку генпрокурора Шокіна


Зі столу депутата від «Самопомочі» Єгора Соболєва у Верховній Раді зникли аркуші з підписами парламентаріїв за відставку Віктора Шокіна з посади генерального прокурора.

«Підписи викрали в мене зі столу просто в парламенті», – сказав Соболєв«Українській правді».

Депутат вважає, що це сталося в четвер «під час бурхливих подій у боротьбі за рішення для Кривого Року, де сфальсифіковано вибори», поки він вів перемовини з депутатами, щоб знайти їхні голоси на це.

«Вони зникли всі разом, на той момент було 127 підписів, останнім перед зникненням підписалася народний депутат від БПП Оксана Продан», – сказав Соболєв.

«Я сьогодні вранці прийшов у парламент і перерив усі столи всіх народних депутатів, сподіваючись, що хтось випадково взяв синю папку, переплутавши зі своєю», – додав він.

Соболєв уточнив, що після завершення засідання парламенту в п’ятницю обійшов усі столи, але не знайшов підписних листів.

«Думаю, що це не допоможе ні Шокіну, ні людині, яка забрала ці документи. Я зараз готую аналогічний проект постанови й обійду всіх 127 депутатів, які вже підписали, і спробую залучити тих, хто ще не підписав», – заявив Соболєв.

Він зізнався, що не очікував такого від парламенту: «Все-таки йдеться про сесійну залу, яку охороняють».