У Ворохті енергетики хочуть збільшити потужність мережі, виселивши родину. Депутати не підтримують


У Ворохті енергетики хочуть розширити підстанцію для більшої пропускної здатності на лінії «Ворохта-Ільці». Втім, селищна рада Ворохти блокує це рішення, адже на території підстанції компанії знаходиться житловий будинок, де проживають люди, яким нікуди подітися.

Як повідомляють у пресслужбі Прикарпаттяобленерго, для того, щоб компанія реалізувала проект зі збільшення потужності, орган місцевого самоврядування має надати дозвіл на відведення землі під теперішніми мережами, які підлягають реконструкції.

Втім, під час останньої селищної сесії, депутати утримались від дозволу, адже на території підстанції проживає багатодітна родина Глухових, будинок яких визнали нежитловою будівлею. Голову селищної ради Олега Дзем'юка цікавить, що буде з родиною, адже поселити її нікуди.

"Ми, як орган місцевого самоврядування, не маємо можливості надати цій сім'ї житло",- зазначає Дзем'юк.

Як зазначає заступник голови АТ "Прикарпаттяобленерго" Василь Костюк, виселяти дві сім'ї ніхто не збирається.

"Дана будівля рахується, як нежитлове приміщення, проживають там незаконно. Від себе гарантую, що ми не будемо вчиняти ніяких дій для того, щоб їх виселити. Аби їм придбати житло - це не в моїй компетенції. Моя компетенція - це запропонувати по оціночній вартості це приміщення їм придбати в компанії, якщо в тому є для них необхідність, а компанія не має потреби розширяти підстанцію. Кожен день є дзвінок від споживачів, які чекають на цю потужність, я вже починаю показувати палець на Ворохтянську громаду, бо не дають дозвіл навіть проектувати",- зауважує Костюк.

Депутати обговорювали потенційні рішення щодо питання та шукали компромісу для двох сторін. У результаті рішення про відвід землі не прийняли. Наступна сесія Ворохтянської селищної ради запланована на початок квітня. Детальніше у сюжеті NadvirnaTV.

 

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!