У Яремче бізнесменку оштрафували на 120 тисяч гривень. Суд штраф скасував


Івано-Франківський окружний адміністративний суд рішенням визнав протиправною та скасував постанову Управління Держпраці в Івано-Франківській області про накладення на фізичну особу-підприємця штрафу в розмірі 120 тисяч гривень.

Під час проведення інспекційного відвідування за фактичною адресою здійснення підприємницької діяльності позивача встановлено, що на робочих місцях перебували двоє працівників без укладення трудового договору.

Постановою Яремчанського міського суду позивачку визнано винною у вчиненні адміністративного правопорушення та накладено адміністративне стягнення у вигляді штрафу в розмірі 8 500 гривень. Втім, Управлінням Держпраці було винесено також постанову  про накладення штрафу на ФОП в розмірі 120 тисяч гривень за порушення вимог законодавства про працю.

У рішенні Івано-Франківського адмінсуду зазначається:

«Враховуючи притягнення позивача до адміністративної відповідальності, відсутні правові підстави притягнення фізичної особи-підприємця, яка використовує найману працю, за положеннями Кодексу законів про працюОскільки, в цьому випадку виникла подвійна відповідальність за одне порушення, а тому оскаржувана постанова є протиправною та підлягає скасуванню»

Рішення суду може бути оскарженим в апеляційному порядку.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!