Учням калуського ліцею дозволили залишатися вдома через низьку температуру в класах


У зв’язку з припиненням опалювального сезону в місті температура в приміщеннях Калуського ліцею №2 знизилась до 12-16 градусів.

"Калуська ТЕЦ-Нова" не може відновити в місті централізоване теплопостачання, тож, із метою забезпечення освітнього процесу у ліцеї тривалість уроків скорочено до 35 хвилин, перерв — до 15 хвилин, йдеться в повідомленні дирекції ліцею на Facebook-сторінці.

У приміщеннях початкових класів використовуються локальні обігрівачі, що дає можливість підвищити температуру до 15-20 градусів, пишуть Вікна.

"Просимо з розумінням віднестися до ситуації, яка склалася. Ви можете самостійно вирішувати: чи відправляти дітей до ліцею, чи залишати вдома, повідомивши класного керівника. Відсутність учня в ліцеї в період з 20 по 27 квітня 2021 року вважатиметься з поважних причин", — повідомляє дирекція ліцею №2.

Така ж ситуація і в інших навчальних закладах міста.

Як повідомляли "Вікна", в заклади освіти Калуської громади повернеться тепло. Але не всюди.

Рішенням виконкому опалювальний сезон в закладах освіти та лікарях громади продовжено на тиждень. Однак, як ішлося на засіданні, технічно відновити централізоване теплопостачання від Калуської ТЕЦ і котелень КП «Водотеплосервіс» нереально. Тож, опалювальний сезон продовжать у лікарнях і відновлять у закладах освіти, які розташовані у селах громади, де є окремі котельні і така технічна можливість.

Закладам на території міста рекомендують деякий час працювати дистанційно або ж скорочувати уроки. Можливе також використання локальних обігрівачів — це стосується в першу чергу дитячих садочків.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!