Україна проведе своє розслідування щодо Газпрому


Кабінет міністрів звертається до Антимонопольного комітету України розпочати розслідування щодо "Газпрому".

Про це заявив Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк, інформує прес-служба КМУ.

"Уряд звертається до Антимонопольного комітету почати антимонопольне розслідування проти російської компанії "Газпром", яка діє на дискримінаційних, фактично на неконкурентних умовах і наносить збитки українській економіці", - зазначив він.

За словами Яценюка, він щойно завершив розгляд матеріалів щодо цього питання, подані Міністерством юстиції, Міненерго та Антимонопольним комітетом.

"Ми також звернемося до наших партнерів із Європейського Союзу, щоби спільно провести це розслідування і встановити факт монополізму російської компанії ВАТ "Газпром" не тільки в Європейському Союзі, але й в Україні", - наголосив Прем'єр.

Нагадаємо, Єврокомісія офіційно висунула "Газпрому" претензії в межах антимонопольного розслідування, розпочатого ще в 2012 році. Російську компанію підозрюють в зловживанні домінуючим становищем на європейському ринку газу.

Розслідування ведеться Єврокомісією в Литві, Латвії, Естонії, Польщі, Чехії, Словаччині, Угорщині й Болгарії. Штраф за порушення норм конкуренції може скласти до 10% від річного звороту компанії на цьому ринку.