"Україна - це як моя душа" — американець приїхав у Франківськ, щоб попрактикувати українську мову


Американець Михайло приїхав у Івано-Франківськ, щоб попрактикувати українську мову та популяризувати її серед своїх підписників.

Що найбільше подобається в Україні та в чому бачить свою місію, чоловік розповів Суспільному.

Михайло народився і виріс у штаті Техас Сполучених Штатів Америки. Чоловік займається творчістю — малює та співає. А ще — багато подорожує світом. Михайло каже, приїхавши в Україну, залишився жити у Києві.

"Україна — це як моя душа, я думаю. Я люблю тут перебувати більше, ніж у Відні, наприклад, чи в Америці. Я люблю українську культуру, спілкуватися тут з різними людьми. Я розмовляю лише українською мовою, російську не вивчав. Тут я хочу практикувати свою українську. Зараз у мене є дві вчительки — в Івано-Франківську та у Львові. Я не хочу розмовляти суржиком", — говорить чоловік.

Після початку повномасштабного вторгнення військ РФ на територію України Михайло почав знімати відео на свій YouTube-канал, де запитує людей, як війна змінила їхнє життя. З його слів, важливо, щоб світ знав, що відбувається в Україні. Щоб збільшити аудиторію, кожне відео чоловік титрує англійськими субтитрами.

"Я використовую свою аудиторію на YouTube, щоб поділитися українською ментальністю, культурою та мовою. Думаю, це — важливо зараз. У мене на каналі є вуличні інтерв'ю, розмови", — говорить Михайло.

Також на свій канал чоловік викладає й авторські пісні українською мовою. Перша Михайлова пісня називається "Ой, мамо рідна". Незабаром Михайло планує поїхати до Києва, але впевнений, що в Івано-Франківськ ще повернеться.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!