Україна заборонила літати і плавати в Крим


Уряд прийняв рішення про тимчасове закриття пунктів контролю і пропуску на кордоні України в Криму.

Про це йдеться у розпорядженні Кабміну.

До таких кроків Україна вдалась "у зв’язку із загостренням ситуації в АРК і вторгненням на територію України озброєних формувань, екстремістськи налаштованих осіб та військовою агресією з боку Російської Федерації".

Через блокування роботи пунктів пропуску у Крим, уряд вважає неможливим провадження подальшої діяльності в цих пунктах та вирішив тимчасово їх закрити.

До списку закритих пунктів потрапили усі морські пункти та переправи у Севастополі, Чорноморську, Євпаторії, Ялті, Феодосії та Керчі.

Закрили також пункти повітряного пропуску: аеропорти в Севастополі, Сімферополі, Керчі, Джанкої, Саках, Качі та Гвардійському.

"Міністерству закордонних справ довести до відома дипломатичних представництв іноземних держав в Україні, а також диппредставництв і консульських установ України інформацію про тимчасове закриття пунктів пропуску та пунктів контролю", - йдеться у розпорядженні.

Деякі ЗМІ, у тому числі російській, уже встигли повідомити про повне закриття Україною своїх кордонів, що насправді не відповідає дійсності.

Як відомо, раніше Єврорух заборонив міжнародним авіалініям здійснювати перельоти в Крим і тепер на півострів можна дістатися лише з Росії. 

Українська правда