Українське авіабудування знущається над Путіним (інфографіка)


Нещодавно, запорізькі авіадвигуни успішно випробували поляки та вирішили використовувати у своїх легких багатоцільових військових літаках Grot-2. А, наприкінці 2015 року, американські корпорації L-3 Communications і Raytheon зацікавились створити на базі заводу Мотор-Січ новий оборонний холдинг.

Тим часом, навесні 2015 року президент Росії Володимир Путін під час Прямої лінії заявив, що в Україні масово зупиняються підприємства та що наша держава втрачає позиції у галузі ракето- літако-, суднобудування, в області атомної енергетики, інформує Знай.

Цікаво, що у цей же день в Києві відбувалась презентація українського транспортного літака Ан-178, виробництва заводу "Антонова". Нове авіасудно, вантажопідйомністю до 18 тонн, вже чекав не лише ринок України, а і за кордоном.

Як само відповіла наша країна на заяву глави Росії у галузі літакобудування - у ексклюзивній інфографіці від Знай.ua.

Відповідь українського авіабудування Путіну

ПАТ "Мотор Січ" - одне із провідних підприємств у світі, яке виробляє, ремонтує та обслуговує газотурбінні двигуни для літаків, вертольотів та газотурбінних установок. Потужності заводу розташовуються у Запоріжжі.

У минулому році, президент України видав наказ, за яким підприємство мало відмовитись від поставок своїх деталей на російські заводи. За інформацією серії статей у російських ЗМІ, це мало серйозно вдарити по підприємству. Проте двигуни продовжують поставлятись для китайських літаків, зацікавленість у них висловили поляки, та і американці вирішили допомогти розширити функції "Мотор Січі".

За їхнім задумом, новий холдинг буде здатний самостійно ремонтувати і модернізувати озброєння української армії. Світові мас-медіа повідомляють, посилаючись на джерела в американській оборонній промисловості, що це - частина стратегії Штатів, спрямована на військову підтримку України.

Відповідь українського авіабудування Путіну

Серійний завод "Антонов" - теж легендарне підприємство, яке розташовується у столиці України.

Транспортний Ан-178, який презентували у Києві навесні 2015, а на авіасалоні - восени того ж року, на данний момент має унікальну можливість зайняти нішу, в якій немає конкурентів. Він має шикарну вантажопідйомність, до того ж, злітає і сідає навіть у непідготовлених ґрунтових аеродромах. Він може використовуватись як для мирних вантажів, штибу морських контейнерів, так і для військових, наприклад вмістити два БТР.

Після авіавиставки у Дубаї завод мав безліч переговорів щодо купівлі, та "готове замовлення" на 40 літаків. Проте, покупців традиційно не розголошували, через високу конкуренцію у галузі.

Водночас, стало відомо, що на АНТК "Антонов" починають виробництво ударних безпілотних літальних апаратів для Збройних Сил України, із перспективою експорту. Розвідувальні та ударні дрони поліпшать обороноздатність, а попит на зовнішніх ринках на них безумовно зростає.