Українських захисників з «Азовсталі» привезли в колишню колонію під Донецьком — Reuters


Окупанти доставили сім автобусів з українськими захисниками з «Азовсталі» у колишню виправну колонію в окуповане селище Оленівка, що під Донецьком.

Про це повідомляє Reuters із посиланням на свідка, пише Громадське.

Напередодні у слідчому комітеті рф заявили, що евакуйованих з «Азовсталі» допитають, планують установити їхні особи і перевірити їх «на причетність до скоєних проти цивільного населення злочинів».

Перед цим мін'юст рф заявив, що просить у суду визнати український батальйон «Азов» терористичною організацією. А у держдумі росії хочуть 18 травня розглянути постанову про заборону обміну так званих «нацистських злочинців» (так у кремлі називають українських захисників).

Зі свого боку в Міноборони України відповіли, що такі заяви у держдумі спрямовані на внутрішню російську пропаганду. Натомість Україна продовжує переговори щодо обміну та саму операцію з порятунку.

16 травня до тимчасово окупованого Новоазовська звідти евакуювали 53 важкопоранених українських бійців, ще 211 бійців евакуювали через гуманітарний коридор у тимчасово окуповану Оленівку.

17 травня Reuters із посиланням на свідка повідомило, що щонайменше іще сім автобусів з українськими військовими виїхали із заводу «Азовсталь».

Перед цим у Генштабі ЗСУ повідомили, що вище військове командування віддало наказ командирам підрозділів на «Азовсталі» зберегти життя особового складу.

Завдяки бійцям з «Азовсталі» Україна отримала критично необхідний час на формування резервів, перегрупування сил та одержання допомоги від партнерів, додали в Генштабі.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!