"Укрнафта" збільшила запаси газу та нафти за рахунок розширення меж спецдозволів на заході України


ПАТ "Укрнафта" збільшило запаси та ресурси більше ніж на 3 млн тонн нафти та 0,6 млрд куб. м газу завдяки розширенню меж наявних спеціальних дозволів на заході України.

Про це повідомили у пресслужбі компанії.

Площа першої ділянки після розширення меж складає 0,93 квадратних кілометри, що на 50% більше від раніше наданої в користування ділянки розміром 0,62 квадратних кілометри. Загальний обсяг запасів збільшився на 221 тисячу тон нафти та 19 млн кубометрів газу.

Другий спецдозвіл збільшився на 32,62% і тепер його площа складає 8,7 квадратного кілометра. Загальний обсяг запасів та ресурсів збільшився на 836 тисяч тон нафти та 402 млн кубометрів газу.

Третій спецдозвіл було збільшено на 36,14%, його площа зараз становить 7,12 квадратного кілометра. Загальний обсяг запасів шляхом розширення меж спецдозволу становить понад 1,9 млн тонн нафти та 205 млн кубометрів газу, розчиненого у нафті.

«Причина розширення меж спецдозволів - приведення їх розмірів до контурів продуктивних покладів родовищ. Вже отримані відповідні накази Державної служби геології та надр України», - зазначив директор ПАТ «Укрнафта» Сергій Корецький.

Нагадаємо, до 2023 року «Укрнафта» лише двічі розширювала межі спецдозволів. А вже торік шляхом збільшення меж двох родовищ компанія приростила 330 тисяч тон нафти та конденсату і 618 млн кубометрів газу загальних запасів.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!