«Укроборонпром» постачає деталі для літаків, які будують для військових Росії


Державний концерн «Укроборонпром» підтвердив інформацію про свою участь у контракті для міноборони Росії – одне з підприємств концерну постачає комплектуючі для літаків, які будують на замовлення російських військових.

Про це повідомляє «Главком».

У прес-службі держкомпанії пояснили, що Україна виконує свої зобов'язання перед російськими партнерами – за контрактом, укладеним ще до війни на Донбасі, ДП «Антонов», що входить до складу «Укроборонпрому», зобов'язане постачати в Росію комплектуючі для пасажирських літаків Ан-148. У державному концерні, що об'єднує підприємства ОПК, запевнили, що судна, які у Воронежі будують для міноборони РФ, «не мають ніяких ознак військових літаків або літаків спецпризначення».

Представники держкомпанії також відзначили, що Україна не припинила участь у контракті для російських військових, оскільки партнер «Антонова» – Воронезьке акціонерне літакобудівне товариство (ВАЛТ) – не входить до переліку російських підприємств, які потрапили під українські санкції.

Раніше повідомляли, що ДП «Антонов» постачає російському ВАСО крило й елементи фюзеляжу для Ан-148. Ці літаки будує воронезьке підприємство для міністерства оборони Росії.

У контракті з російськими військовими також бере участь ще одне українське підприємство – «Мотор Січ», підконтрольне запорізькому бізнесменові В'ячеславу Богуслаєву. «Мотор Січ» постачає в Росію авіаційні двигуни.

Раніше в контракті міноборони Росії брав участь і «Південмаш» – дніпропетровський завод робив шасі. Однак зараз підприємство фактично зупинено, його роботу виконує компанія з Нижнього Новгорода – «Гідромаш».