Укрпошта оголошує національний етап конкурсу на ескіз нової поштової марки


Укрпошта оголошує національний етап конкурсу PostEurop на ескіз поштової марки «Мир – найвища цінність людства!»

Укрпошта приймає художні роботи на національний етап конкурсу PostEurop на ескіз до поштової марки «Мир – найвища цінність людства!». Протягом 1-8 липня включно ілюстратори, художники, дизайнери можуть надіслати свої авторські роботи, у яких за допомогою художніх прийомів зможуть відтворити визначену конкурсом тему.

Переможця буде обрано всенародним голосуванням через офіційні сторінки Укрпошти у соцмережах. До 5 серпня краща з робіт, що набере найбільшу кількість голосів на національному етапі, буде надіслана Укрпоштою до PostEurop для участі у європейському етапі конкурсу.

Нагадаємо, що саме за пропозицією Укрпошти тему щорічного конкурсу на кращу поштову марку Європи-2023 змінено на «Мир – найвища цінність людства!». Усі поштові адміністрації європейських країн наступного року випустять поштові марки на цю тему за єдиним дизайном, який переможе у конкурсі.

Надіслати роботу на конкурс можна перейшовши та зареєструвавшись за посиланням.

Вимоги до конкурсних робіт:

· ескіз поштової марки повинен мати прямокутну форму та за правилами конкурсу не має містити прямих національних (наприклад, прапорів), політичних, військових символів, а також будь-яких загрозливих чи образливих образів;

· робота подається у вигляді малюнку або графічного макету з візуалізацією в електронному вигляді у форматі JPEG, 300 dpi;

· використання в ескізах фотоматеріалів, тематичних зображень не має порушувати авторські права сторонніх осіб;

· кількість робіт від одного учасника - не більше 5.

Надсилаючи на конкурс свої роботи учасник погоджується, що у разі перемоги його роботи, підпише із Укрпоштою авторський договір на передачу виключних майнових авторських прав на твір.

Раніше українські поштові марки були відзначені нагородами конкурсу PostEurop. Так, у 2019 р. українські поштові марки на тему «Птахи»: «Лелека білий» та «Соловейко східний» авторства Наталії Кохаль здобули золото у конкурсі «Краща поштова марка Європи 2019 – вибір колекціонера».

У 2020 році українська поштова марка на тему «Давні поштові маршрути» «Листоноша Федір Фекета» авторства Ірини Медведовської виборола срібло у конкурсі «Краща поштова марка Європи 2020 – вибір журі».

А у 2021 році поштова марка «Крик Карпат» здобула у цьому конкурсі бронзову нагороду.

 

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!