Універсальна цегла для оздоблення будинку


Цегла - один з найпопулярніших будівельних матеріалів у світі. Існує кілька видів цегли, для виробництва яких використовують різну сировину та застосовують різні технології виготовлення.

Найпопулярніші види:

- клінкерна цегла;

- керамічна;

- силікатна

Керамічна цегла різна за відтінками і текстурою, проста в монтажі, довговічна, екологічна і доступна за ціною. Недоліки - можлива неправильна геометрія елементів, що також позначатиметься на довговічності виробів. Важливо купувати продукцію перевірених виробників. Не рекомендуємо гнатися за дешевшими пропозиціями від сумнівних компаній.

Клінкерна цегла - найзатребуваніший вид облицювальної цегли. Відрізняється найбагатшою різноманітністю відтінків та текстур (вибрати тут).

Завдяки особливостям виготовлення, в клінкерній цеглині немає порожнеч всередині виробів, тому вони в рази міцніші за інші цегли. Крім того, матеріал відрізняється морозостійкістю, витримує високі температури та суворі погодні умови.

Це не найдешевший вид цегли, але це виправдана інвестиція, яка окупиться багаторічною експлуатацією.

Силікатна цегла недорого коштує, також екологічна, міцна, має хороші звукоізоляційні властивості.

Силікатна цегла відмінно "поводиться" під час морозів, зберігає свої властивості.

До недоліків відносять велику вагу та деяку крихкість матеріалу, що ускладнює монтаж та транспортування. Попри те, що матеріал витримує низькі температури, він не відрізняється відмінними теплоізоляційними властивостями, тому знадобиться додатковий шар утеплювача. Силікатна цегла також не рекомендована для облицювання стін димарів та печей, оскільки демонструє низьку стійкість до високої температури.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!