Уродженка Долини, яка прославляла війська окупантів, відсидить рік у тюрмі


Галицький районний суд міста Львова виніс вирок уродженці м.Долини, яка публікувала матеріали, у яких виправдовувала та заперечувала збройну агресію Російської Федерації проти України.

У березні 2022 року вона поширила допис у соціальній мережі Фейсбук: «Идите наши герои русские и чеченские солдаты. Бог Вам в помощь», пише газета Галичина.

Українських захисників вона називала «нацистами, бандерівцями та фашистами».

У судовому засіданні обвинувачена свою вину у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.436-2 КК України, визнала повністю, та підтвердила обставини вчинення нею кримінального правопорушення, викладені у обвинувальному акті. Окрім того, повідомила, що з 22.10.2021 перебувала в РФ, де проживала з чоловіком, з яким вони планували одружитися. За її словами, вказані дописи вона писала під тиском даного чоловіка, та ще однієї особи, з котрим вона познайомилася через соціальну мережу «Fасеbоок» та який погрожував їй життям її доньки. У вчиненому щиро розкаюється та просила суворо її не карати, вказавши, що повністю усвідомила протиправність своїх дій.

Суд визнав обвинувачену винною у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.436-2 КК України. Призначив їй покарання за ч.2 ст.436-2 КК України у виді 1 (одного) року позбавлення волі без конфіскації майна.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!