Уряд встановив дату початку навчального року


Новий навчальний рік в українських школах розпочнеться 1 вересня і завершиться 30 червня.

Відповідне рішення ухвалено Кабінетом Міністрів 24 червня, передає Освіта.ua.

За словами прем’єр-міністра Дениса Шмигаля, навчальний рік розпочнеться 1 вересня в очному режимі.

«Питання складне, адже пов’язано з безпекою наших дітей. Безпекова ситуація в країні різна, і вже зараз зрозуміло, що на прифронтових територіях повернутися до очного навчання неможливо, а тому там продовжиться онлайн-формат. Так само як і на окупованих територіях», — відзначив прем’єр.

Також він наголосив, що місцева влада має пропрацювати весь організаційний процес і очної, і змішаної форми навчання.

Зокрема, Міністерству освіти і науки, Міністерству внутрішніх справ, Міністерству розвитку громад та територій, ВЦА доручено забезпечити довезення дітей до шкіл, а також безпеку в закладах освіти.

Шмигаль повідомив, що органи місцевого самоврядування повинні організувати регулярні навчання з евакуації учнів до сховищ та уроки безпеки, візуалізацію шляху до безпечних місць в усіх закладах освіти.

Також у сховищах повинні бути всі умови для перебування та навчання.

У кожному освітньому закладі має бути тривожна кнопка на випадок надзвичайної ситуації.

«ДСНС має найближчим часом завершити розробку типових протоколів безпеки, а далі ВЦА мають затвердити на їх основі індивідуальні протоколи безпеки для кожного закладу освіти та ознайомити з ними учнів та батьків», — зазначив прем’єр-міністр.

Денис Шмигаль підкреслив, що дитячі садочки, школи та університети на неприфронтових територіях повинні працювати: «Це важливо, і Уряд зробить все, щоб це відбулося в безпечних умовах».



Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!