Хочуть забрати наші паї: Селяни у Дитятині б'ють на сполох через підозрілі дії фірми-орендаря


В селі Дитятин Більшівцівської територіальної громади Івано-Франківського району приватна фірма хоче приватизувати орендовані в людей паї.

Про це в розмові з кореспонденткою Бліц-Інфо розповіла місцева мешканка пані Надія. За словами жінки, в 90-их роках, коли ділили колгоспні землі та власність, кожен житель отримав певну частину - майновий пай. Люди передали їх в оренду приватній фірмі.

«Рідна земля» до цього часу їх орендували і приміщення колишнього колгоспу, а ми отримували за це гроші. Два дні тому цей підприємець привіз з Івано-Франківська людину, щоб підготувати все майно до незаконної приватизації. Люди побачили це і відібрали в них документи з кресленнями споруд, їх площею. Також ми викликали поліцію. Поліцейські склали протокол. Вчора ми зібрали схід села, викликали цього орендаря, але він не приїхав. Прислав свого помічника, який розказував, що нічого не знає. З самим орендарем зв'язатися не можемо, бо він не піднімає трубку. Вчора був голова нашої громади, який нас підтримав. Не знаю, чим то все закінчиться, але ми своє майно так просто не віддамо",- каже пані Надія. 

Жінка розповідає, що договір оренди земельних паїв вони підписали з ПСП "Рідна земля" на 10 років. 

"Історія з передачею в оренду цих паїв дуже "темна" і толком ніхто нічого не знає. Голова сільради також був у цьому замішаний. Зараз ця фірма банкрут, цього року нам навіть не видали плату за пай. Люди воювали, щоб їм віддали гроші. То вже навіть не він, а якась запорізька фірма ті поля обробили, дали людям якусь пшеницю. Коли десять років тому складали договори, цей орендар привіз юриста, а люди в селі не дуже в тому розбираються. Сказали де підписати, от люди і підписали. А тепер проблема, бо люди не можуть забрати від нього свої паї. Хто хоче забрати своє, то через суд воює", - пояснює жінка.

Зараз люди хочуть провести інвентаризацію майна, адже переконують, що багато чого є лише на папері. Також сподіваються, що все ж зможуть поспілкуватися з директором фірми. 

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.

Завжди цікаві новини!