В "Елетроавтотрансі" розповіли, яких новацій чекати франківцям


Ще 10 років тому ніхто й гадки не мав, що у нашому громадському транспорті буде уся та електроніка, з якою сьогодні працює 37-річний Микола Агеєв, інженер комп’ютерних систем КП «Електроавтотранс».

Загалом у відділі працює всього лише три людини. В їх обов’язки входить обслуговувати інформаційне табло, озвучення зупинок, камери відеоспостережень, відеореєстратори, валідатори, gps і тд., кажуть в КП "Електроавтотранс" ІФ.

Працює тут Микола пів року і продовжує щодня вчитися. Електроніка є навкруг.

«Принципи, основи і побудова одна і та сама, але всього знати неможливо, тому продовжуюся вчитися щодня. Це галузь, яка не стоїть на місці, а розвивається, тому вчуся, щоб за нею встигати», - ділиться інженер.

Каже, техніка нова, тому працює досить справно. Втім через неідеальні дороги, а електроніка не любить, коли все трясеться, трапляються поламки. А робота й тоді, коли відбувається зміна маршрутів, адже працівники вносять тоді зміни у систему.

Не так багато міст в Україні пройшли цифровізацію транспорту. Відтак такі інженери, як Микола знаються між собою по всій Україні. В одних наші хлопці переймають досвід, а іншим навпаки допомагають із введенням новин систем в роботу.

«Наприклад, будемо запускати нові тролейбуси, на них треба запускати нові системи, щоб працювали нормально в нашу роботу входить вивчення ринку, зв'язок із постачальниками, це вузька спеціалізація, таких постачальників в Україні багато й нема», - розповідає він.

З новинок, які місяць тому ввели у комунальних автобусах, Микола Агеєв називає автоматичне озвучення зупинок. Так голосом озвучується, яка зараз зупинка і яка буде наступна. Згодом це саме чекає на тролейбуси.

«Ця система вже місяць працює, проте удосконалюється. Вона добра тим, що водій не відволікається на те, щоб натиснути на таку кнопку, він вибирає маршрут, і їде, а gps по супутнику визначає, де автобус», - ділиться інженер.

А ще, каже, у планах є, щоб на екрані відображався маршрут і орієнтовне прибуття транспорту на місце. Коли це втілять у життя Микола сказати не може. Воно не те щоб дорого, акцентує, складно знайти підрядника, який зможе забезпечити обладнання та його роботу.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!