В Івано-Франківській громаді засіяли ще більше землі


Продовжується активна посівна кампанія у селах Івано-Франківської міської громади. Зокрема, активно засіває комунальні землі Комунальне підприємство «Франківськ-Агро».

Виконувач обов’язків керівника підприємства Дмитро розповідає, що засівати почали з Радчі, йдеться на сайті Оперативні новини.ІФ.

«У селі Радча опрацювали земельну ділянку, засіваємо сою, пізній сорт, перша репродукція, без ГМО. Врожайність очікуємо в середньому 3 тонни з гектара. Збирати плануємо в кінці вересня», - говорить керівник.

Агроном підприємства Юрій додає, що норма висіву – 130 кг на гектар. А сорт називається «Ментор».

«В планах посіяти 70 га у Радчі, Тисменичанах і Добровлянах», - додає він.

Директор Департаменту комунальних ресурсів та сільського господарства Івано-Франківської міської ради, заступник міського голови Микола Вітенко уточнює масштаби посівної:

«Не так давно міська рада передала в оренду земельні ділянки, які не використовувались сільським господарством. Вони в переважній більшості вже зробили свою роботу: близько 180 га земель, які раніше не оброблялися, додатково оброблені. Тож цього року наша громада фактично збільшила свій земельний банк на близько 240-260 га, це важливо в теперішній час. І будемо далі працювати над тим, щоб збільшувати земельний банк, вирощувати продукцію і збільшувати урожай», - розповів Микола Вітенко.

Міський голова Руслан Марцінків тішиться тому, як зросли масштаби обробленої землі. Адже в час війни працювати повинен кожен клаптик землі. Це велика підтримка економіки та більше впевненості в завтрашньому дні.

«Ми завершуємо посівну кампанію. Основне, щоб всі поля були розорані, щоб був врожай, сіємо різні культури. Робимо все, щоб громада мала незалежне ні від кого комунальне підприємство, яке вирощує продукцію для її жителів. Ще раз дякую всім, хто долучається сьогодні до посівної кампанії. І звертаюся до франківців: обов’язково треба досадити городи, треба вирощувати, бо нам потрібно і себе прогодувати, і військових, які є на фронті», - додав очільник Івано-Франківської громади Руслан Марцінків.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!