В Івано-Франківському онкодиспансері безкоштовно обстежили журналісток


У форматі День відчинених дверей в обласному клінічному онкологічному диспансері проводили безкоштовне обстеження журналісток.

За повідомленням прес-центру департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації, з метою профілактики та раннього виявлення раку молочної залози з 24 лютого до 7 березня проведено обстеження журналісток столичних ЗМІ; майже семистам працівницям київських ЗМІ безкоштовно зроблено УЗД молочних залоз. Серед обстежених виявлено мастопатії, кісти, фіброаденоми, а також підозри на новоутворення. Усім їм рекомендовано проконсультуватися в мамолога, повідомляють ОДТРК Карпати.

Інформаційно-роз’яснювальний профілактичний проект «Турбуйся про них!» реалізує Громадська спілка «Міжнародний Клуб Лікарів та Фармацевтів» у партнерстві з фармацевтичною компанією «Рош України і ТОВ УМТ +». 

Мета проекту – звернути увагу журналістів на серйозність ризиків захворювання злоякісними новоутвореннями молочної залози; проінформувати представників ЗМІ та з їхньою допомогою широку громадськість про вирішальні чинники у запобіганні раку грудей, про профілактику і лікування цієї хвороби.