В Івано-Франківську батьки поспішають записувати дітей в дитсадки


У загальноміському реєстрі поступлення дітей в дошкільні навчальні заклади на 2014-15 роки нині зареєстровано 3238 дітей.

Але чи всім малюкам вистачить місця в дитсадках в управлінні освіти Івано-Франківського виконкому наразі не можуть дати відповідь. Попри все, батьки дошкільнят поспішають записати дитину в дитсадок відразу ж після її народження.

В управлінні освіти лише прокоментували, що наразі в загальноміському реєстрі на обліку перебуває 3238 дітей, а на 2015-16 роки - вже 2660 дітей. Зокрема, в ясельну групу – 1327, 1554 в молодшу, в середню групу 225 дітей, 132 дітей в старшу групу дитсадка.

Як зазначає начальник Управління освіти Івано-Франківського виконкому Наталія Микула, дуже багато дітей записано в ясельну групу і батьки готові давати дітей в садочок, якщо тим ледве виповнилося два рочки.

"Це не зовсім зрозуміло, адже держава дає можливість три роки перебувати в відпустці по догляду за дитиною та виплачує соціальну допомогу батькам", - коментує Наталя Петрівна.

Але ж чи можуть батьки забезпечити дитину за ту соціальну допомогу, яка нині становить 130 гривень на місяць? Мабуть, ні. Тому й записують дітей в дитсадки від самого народження. Щоб встигнути.

«Я написав заяву та відніс свідоцтва про народження дітей у відділ електронної реєстрації на поступлення в ДНЗ відразу ж після народження малят, - коментує кореспондентові Бліц-Інфо батько трьох маленьких дітей. – Мене раніше друзі повідомили, якщо протягом кількох місяців не запишу дітей, то потім можна в садок і не потрапити».