В Івано-Франківську День міста відзначать різноманітними фестивалями та змаганням з волейболу


До святкування Дня міста залишився ще місяць, але загальний план заходів уже погоджений.

Про це кореспонденту «Бліц-Інфо» розповіли в управлінні культури Івано-Франківського міськвиконкому. Основні урочистості розпочнуться 10 травня фестивалем екзокультури (виставка рідкісних видів рептилій).

На Площі Ринок презентуватимуть шедеври української кухні.

Насолодитися музичними ритмами і танцювальними па можна буде на гала-концерті для неповнолітніх «Я маю право» і на звіті творчих колективів Муніципального центру дозвілля.

На завершення програми відбудеться церемонія вшанування лідерів економічного розвитку міста «Тріумф 2013», де нагороджуватимуть кращих підприємців і підприємства у різних номінаціях. Цьогоріч захід об’єднають із церемонією вручення літературної премії ім. І.Франка кращому літератору міста.

Наступний день святкування розпочнеться з чемпіонату Івано-Франківська з пляжного волейболу біля веслувальної бази на міському озері. А в приміщенні Ратуші пройде міні-турнір із шашок для дорослих.

У Центрі сучасного мистецтва, фортечній галереї Бастіон і Музеї мистецтв Прикарпаття заплановані різноманітні виставки.

На площі Ринок протягом дня розважатимуть концертною програмою, а ввечері в Івано-Франківській обласній філармонії відбудеться концерт симфонічного оркестру.

На стадіоні «Рух» наприкінці дня чекатиме цікава новинка цьогорічного святкування: фестиваль феєрверків «Грім Карпат».

І звісно ж, не варто забувати про улюблене Свято ковалів, що пройде з 9 по 11 травня.