В Івано-Франківську хліб дорожчати не повинен. Але ж дорожчає!


На Прикарпатті ціна хліба ледь не щотижня піднімається на кілька копійок. Здавалося б, це не так страшно з огляду на ситуацію, яка нині склалася в країні. Проте, хліб – це необхідний продукт в раціоні кожної української родини. І, як кажуть, «всьому голова».

Як зазначив на одній із останніх прес-конференцій директор департаменту агропромислового розвитку Івано-Франківської облдержадміністрації Василь Брус, ціна на хліб підвищуватися не буде. Мовляв, в області є достатньо борошна, що й формує ціну хліба.

Та все ж ціна на цей продукт вже піднялася. Зокрема, за останні кілька тижнів подорожчання відбувалося неодноразово. Приміром, батон звичайний із 3 грн. 80 коп. подорожчав до 4 грн. за штуку. Хоча, здорожчання хліба відбувалося плавно та непомітно. Напевне, щоб не відлякувати покупців. Але ж в системі глобального подорожчання і кілька копійок грають неабияку роль. Тим паче, коли ці копійки доводиться переплачувати щодня.

Особливо це копійчане подорожчання відбивається на пенсіонерах, які і так ретельно рахують всі видатки, складають кошторис витрат наперед і в кінці місяця ледве зводять дебет з кредитом. Саме ця незахищена верства населення регулярно цікавиться у продавців чому відбулося чергове подорожчання. Ті ж лише відповідають, що ціну підняли, бо їм привезли новий прейскурант цін, нічого не пояснивши.

Чи дорожчати хліб й надалі "Бліц-Інфо" вирішив поцікавитись в одного із найбільших постачальників  хліба на Прикарпатті – ПАТ «Івано-Франківський Хлібокомбінат». Зі слів одного із керівників відділів підприємства, підняття ціни зумовлене подорожчанням борошна та палива. Щодо подальше зростання він повідомляти відмовився, натомість попросив звернутися з офіційним листом. Тож пишемо звернення і чекатимемо на відповідь. І надіємось, що за цей час хліб на чергових 5 копійок не подорожчає…