В Івано-Франківську хочуть повністю заборонити заїзд автомобілів на майдан Шептицького


Платні парковки, обмежання руху у середмісті та бюджетні надходження... Івано-Франківський виконавчий комітет заслухав звіт про півторарічну діяльність комунального підприємства "Сервіс-Авто".

Паркувальний збір приніс міському бюджетові  понад півмільйона гривень. Наразі комунальники беруть участь у розробці нової міської транспортної моделі. Її розробку здійснюють  місцеві фахівці спільно з німецькими експертами. Йдеться про повну реорганізацію автомобільного руху в Івано-Франківську.

Нині все ще актуальним залишається питання автопаркування  на площі Шептицького. Міська влада має намір повністю унеможливити заїзд автомобілів поблизу Музею мистецтв та Катедрального собору. Відтак, там  змонтують  нові обмежувальні конструкції.

Раніше у міській раді точилися дискусії з приводу прозорості грошових надходжень підприємства. До комунальників були притензії стосовно договорів з підприємцями. У виконкомі кажуть, діяльність "Сервіс-Авто" не є збитковою для міста. Щоправда, комунальникам рекомендують звернути увагу на виробничу дисципліну.

Загалом,  на балансі КП "Сервіс- Авто"  налічується майже 3 десятки паркувальних майданчиків.

ТРК Вежа