В Івано-Франківську квитки в громадському транспорті є, але не для всіх


Згідно рішення міського виконавчого комітету, з 1 вересня у громадському транспорті Івано-Франківська мали з'явитися системи GPS навігації, компостери та квитки.

Таке рішення було ухвалене в результаті проведеного відкритого громадського обговорення на вимогу приватних перевізників щодо зростання плати за проїзд у міському пасажирському транспорті загального користування.

На сьогодні з’явились тільки квитки. Проте, і з ними ситуація незрозуміла.

Як пояснили кореспонденту "Бліц-інфо"  в відділі транспорту та зв’язку, на сьогодні вже розроблені квитки нового взірця відповідно до вимог, які були виставлені. Тож з початку осені  вдалось впровадити систему обов’язкового обілечування пасажирів у міському пасажирському транспорті загального користування.

Проте, не всі перевізники, отримавши квитки, дотримують правил їхньої видачі. Фактом залишається те, що в не усіх маршрутках водії видають квиток.   

«Квитки вам ніхто пропонувати не буде. Це по вимозі. Якщо він вам потрібен, і ви хочете його отримати то вимагайте у водія. Видавати їх всім пасажирам ніхто не буде, оскільки самим перевізникам це не вигідно», - пояснюють у відділі транспорту та зв’язку.

Тож, якщо в громадському транспорті оплативши за проїзд, ви не отримали квитка - маєте повне право попросити його у водія. У випадку, коли вам його не дадуть, можете сміло звертатись із зауваженнями до перевізника. Адже, піднявши тариф на проїзд, перевізники повинні виконувати умови рішення виконавчого комітету міської ради.