В Івано-Франківську на базі університету відкриють Міжнародну біотехнологічну лабораторію


Національний центр «Мала академія наук України» спільно з кафедрою біохімії та біотехнології ДВНЗ «Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника» оголошують про урочисте відкриття 29 березня 2014 року Міжнародної біотехнологічної лабораторії МАН України для обдарованої учнівської молоді.

Мета діяльності Біотехнологічної лабораторії – залучення обдарованої учнівської молоді до виконання науково-дослідницьких робіт та поглиблення теоретичних знань за напрямками:

  • генна інженерія;
  • розробка та оптимізація профілактично-лікувального харчування;
  • мікроклональне розмноження рослин.

Біотехнологічна лабораторія функціонуватиме на базі кафедри біохімії та біотехнології ПНУ. В рамках роботи лабораторії планується виконання учнями наукових робіт, проведення спільних з МАН України конференцій, семінарів, тренінгів, конкурсів, виставок та інших заходів, спрямованих на пошук та розвиток талановитих учнів, підвищення професійної майстерності педагогічних працівників МАН. Результати наукових досліджень, проведених в Біотехнологічній лабораторії в майбутньому можуть бути відображені в періодичних виданнях та наукових публікаціях.

У відкритті Біотехнологічної лабораторії візьмуть участь директор Національного центру «Мала академія наук України» Оксен Лісовий, ректор Прикарпатського національного університету професор Ігор Цепенда, завідувач кафедри біохімії та біотехнології професор Володимир Лущак, директор Інституту природничих наук професор Володимир Кланічка, директор Івано-Франківського відділення Малої Академії Наук Надія Дерев’янко.

Взяти участь у відкритті лабораторії і ознайомтися з перспективами її роботи Запрошують учнів старших класів, вчителів та всіх, хто бажає. Початок роботи об 11 год. Місце проведення заходу: кафедра біохімії та біотехнології ДВНЗ “Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника” (корпус Інституту природничих наук, вул. Галицька, 201, м. Івано-Франківськ).