В Івано-Франківську планується будівництво нових тролейбусних маршрутів


Головним завданням для розвитку електротранспорту в Івано-Франківську є будівництво нового тролейбусного маршруту до мікрорайону «БАМ».

Він проходитиме від Європейської площі по вулицях Є. Коновальця - С. Петлюри до кільця на вулиці В. Чорновола, а також зведення ділянки — по вул. Довженка до розворотного кільця на вул. Г. Мазепи.А після того як з’єднають Південний та Північний бульвари, то ділянка від Трикотажної фабрики по Мазепи також вимагатиме тролейбусної лінії, пише Стик.

«Вся проблема в тому, що для подальшого розвитку контактної мережі і тролейбусних маршрутів у цьому напрямку потрібно будувати тягову підстанцію. Тягова підстанція зараз дуже дорога, за останніми оцінками її вартість була в межах 12 млн. гривень. Поки ніяких коштів не виділяється, але це необхідно буде зробити», - каже Леонід Яковець.

За його словами, мова не йде про те, що за один рік треба 12 мільйонів. Для початку потрібно підводити мережі, будувати сам корпус цієї підстанції. Можна потрохи вклади кошти кожного року.

«Із завершенням цього будівництва ми успішно перекривали б своєю електросхемою і тролейбусними маршрутами практично все місто. І за рахунок тролейбусної мережі могли б здійснювати перевезення пасажирів з будь-якої частини міста. Крім того, надалі у планах залишається напрямок до аеропорту. Щоб освоювати райони, де ведеться активні забудова чи, наприклад, Крихівці, знову ж таки - потрібна тягова підстанція. Через неї все стримується», - зазначив Леонід Яковець.

Також він додав, що із завершенням цих робіт можна було б говорити про оптимальну тролейбусну мережу для Івано-Франківська.