В Івано-Франківську полонений окупант отримав 15 років ув’язнення


Бойовика так званої «ДНР» взяли в полон бійці ЗСУ під час звільнення села Вільхівка Харківської області у березні.

Досудове розслідування встановило, що мешканець Донецька, котрий має фейковий паспорт т. зв. «ДНР», добровільно мобілізувався 24 лютого. За направленням т. зв. «військової комендатури» він явився до призовного пункту, розташованого у Палаці культури імені Франка в окупованому Донецьку, інформує Управління СБ України в Івано-Франківській області.

Російською окупаційною владою був розподілений на посаду стрільця 2 взводу 2 роти 3 батальйону 115 полку. Стройову підготовку проходив упродовж тижня в російському Бєлгороді.

На початку березня його підрозділ через територію російської федерації перевезли до кордону України в районі Харківської області, а звідти – в район села Веселе та далі до села Вільхівка на Харківщині.

25-го березня українські сили розбили російських військових у Вільхівці та звільнили населений пункт. Було ліквідовано близько 70 загарбників. У ході зіткнення до українського полону потрапила значна кількість окупантів. Бойовик був серед тих, хто здався в полон ЗСУ після потужного артилерійського обстрілу.

У суді обвинувачений визнав свою вину та розкаявся у вчиненому. Суд визнав його винним у державній зраді, що виразилася в переході на бік ворога в умовах воєнного стану, визнанні правомірною збройної агресії російської федерації проти України, розпочатої у 2014 році, та визнанні правомірною тимчасової окупації частини території України.

Його засуджено до позбавлення волі на строк п`ятнадцять років з конфіскацією всього належного йому майна.

Досудове розслідування здійснювали слідчі Управління СБУ в Івано-Франківській області за оперативного супроводу Департаменту стратегічних розслідувань Національної поліції України під процесуальним керівництвом Офісу Генерального прокурора.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!